Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cine se teme de AML?

24 Iulie 2006




l Profiling


l Scoring.


Mantas foloseste optiunea de Profiling a unei activitati de tranzactionare, pentru a mari monitorizarea comportamentului, in special atunci cand apar schimbari in comportament. Optiunea Mantas de Asimilare de Date (Data Ingestion) suporta crearea dinamica de profiluri ale tuturor activitatilor de tranzactionare, iar solutia inmagazineaza datele de pe o perioada de 13 luni, pentru a determina sabloanele normale de business, inclusiv fluctuatiile sezoniere. Atributele profilului pot fi comparate cu datele colectate despre cont si client. Aceste profiluri sunt folosite in scenariile Mantas pentru identificarea comportamentelor neobisnuite.


Mantas dezvolta de asemenea Anticipatory Profiles, folosind informatiile aflate despre client, de obicei pe perioada deschiderii contului ca parte a procedurilor de Cunoastere a Clientelei si de verificare. Profilul surprinde comportamentul estimat al clientului sau al contului prin cateva dimensiuni cheie, cum ar fi frecventa estimata si volumul unor anumite tipuri de activitati de tranzactionare. Daca activitatea reala a unui cont deviaza de la cea estimata, pe baza profilului anticipativ, este generata o avertizare.


O monitorizare mai mare se poate realiza si cu ajutorul optiunii Scoring. Atunci cand un comportament de interes este detectat, el este asociat cu un scor de risc care ia in considerare anumiti factori, cum ar fi incidenta avertizarilor anterioare cu privire la aceeasi entitate. Spre exemplu, daca un anume cont primeste un transfer de fonduri dintr-o regiune cu risc mare, si a avut avertizari anterioare referitoare la tranzactii spre sau din locatii de mare risc, scorul generat pentru aceasta averizare ar fi mai mare. Avertizarile cu un scor mai ridicat sunt prezentate primele in linia de avertizari pentru a se asigura ca analistii cunosc aceste avertizari „cu risc mai mare”.


Despre ATC ROM


ATC ROM a fost infiintata in Romania in anul 2000 ca subsidiara a companiei ATC.


ATC (Athens Technology Center S.A.) a fost fondata in Grecia in anul 1987, fiind o companie privata, activa in proiectarea, dezvoltarea, integrarea si asigurarea asistentei pentru sisteme informatice complexe.


Din anul 2000, ATC face parte din grupul de companii FOURLIS, un grup cu o puternica sustinere financiara.


ATC ROM a devenit un pilon important al activitatii ATC in Romania dar si in regiune, dat fiind contributia consultantilor romani, cu o bogata experienta in domeniul bancar.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite