Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Certificarile din domeniul securitatii informatiei

23 Octombrie 2006




Cetificarea CISSP (Certified Information Systems Security Profesionals) a fost conceputa pentru a recunoaste autoritatea unui standard international al securitatii informatiei cat si a intelegerii a ceea ce se numeste “Common Body of Knowledge” (CBK). Aceasta certificare poate fi un punct de lansare intr-o cariera profesionala in IT si aduce cu sine o crestere a credibilitatii in domeniul securitatii informatiei.


Certificarea SSCP a fost conceputa pentru a recunoaste un standard international al specialistilor din securitatea informatiei, cat si a intelegerii a ceea ce se numeste “Common Body of Knowledge” (CBK). Aceasta certificare este orientata in special catre practica, cat si pe desemnarea responsibilitatilor in cadrul organizatiei. www.isc2.org


2. ISACA – Information Systems Audit and Control Association


ISACA este cea mai cunoscuta autoritate in domeniul auditului, controlului si managementului securitatii unui sistem informatic. ISACA a fost fondata in anul 1969 si are astazi 200 de filiale in peste 60 de tari, numarand peste 40.000 de membri. Misiunea ISACA este de a sprijini obiectivele companiilor prin dezvoltarea si promovarea cercetarii, standardelor, competentelor si practicilor pentru managementul efectiv, controlului si auditului sistemelor informationale.


Programul CISA (Certified Information Systems Auditor®) este dedicat profesionistilor din sistemul informational carora le ofera posibilitatea de a dobandi cunostintele necesare pentru a oferi garantia indentificarii si controlului riscurilor. Incepand din 1978 programul CISA a fost adoptat pe plan international drept standard pentru audit, control si securitate. Dobandirea certificarii CISA asigura o foarte buna reputatie pentru audit, control si securitate calificate.


Certified Information Security Manager™ (CISM™) – este o noua certificare si se adreseaza profesionistilor experimentati din domeniul securitatii informatiei. Certificarea CISM este orientata catre companii si este dedicata managementului riscului informatiei si elementelor de proiectare si securizare la nivel conceptual. Ea se adreseaza profesionistilor care trebuie sa mentina o vedere de ansamblu asupra intregului sistem informational, prin managerizarea, proiectarea, supravegherea si evaluarea securitatii informatiei unei companii.


www.isaca.ro


3. The International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council®)


EC-Council este o organizatie recunoscuta de catre asociatiile de specialitate din intreaga lume ca fiind unul dintre liderii mondiali in industria e-business. Cursurile de atestare e-business organizate de Ec-Council combina cunostintele de afaceri cu cele tehnice pentru a oferi o baza solida, necesara in constructia unui business de succes. Programul de certificari e-business este construit pe tehnici demonstrate de e-business, ca standarde deschise, scalabile, disponibile si securizate.


Programul Certified Ethical Hacker (CEH) certifica profesionistii in disciplina specifica de a securitatii retelelor- Ethical Hacking, dintr-o perspectiva neutra a unui furnizor. Aceasta certificare. va aduce o imbogatire a experientei practice a auditorilor, ofiterilor de securitate, specialistilor in securitatea informatiei si a oricarui profesionist interesat de integritatea infrastucturii retelei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite