Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managementul documentelor ca sursa de productivitate

19 Noiembrie 2006




* Servicii supradimensionate de recuperare a creantelor la Furnizor si de gestiune a raspunsurilor la intrebarile sale pentru Cumparator.


* Timp petrecut de catre contabili si operationali pentru recuperarea informatiilor diseminate in intreprindere si introducerea lor repetata.


Primul pas: automatizarea tratamentului facturilor de la furnizori


Inainte de lansarea unui proiect de automatizare a tratamentului facturilor trebuie studiate procesul cat si contextul tehnic existente. Procesul existent va fi remodelat pentru a fi automatizat in mod eficace. Contextul tehnic va contribui la selectia produsului sau a solutiei pentru implementare.


Automatizarea tratamentului facturilor de la furnizori va avea ca efect reducerea costurilor cu pana la 60%.


Al doilea pas: compozitia dinamica si arhivarea electronica a facturilor catre clienti


Lantul de tratamente pentru productia facturilor poate fi ameliorat prin folosirea programelor de compozitie dinamica a documentelor (ceea ce da si un instrument de comunicare flexibil si performant cu clientul). Aceasta solutie permite, in conditiile prevazute de lege, sa se renunte la arhivarea unor copii de hartie si sa se recurga la arhiva electronica.


Al treilea pas: factura electronica


Cand legislatia o va permite, introducerea facturii electronice va deveni o alternativa foarte atragatoare, cel putin pentru intreprinderile mari. Cele mici si mijlocii vor fi obligate si ele sa se alinieze intr-un timp de cativa ani, fie prin eforturi proprii, fie prin apelul la serviciile unor prestatari externi, precum platformele de intermediatie.


Alternativa - Externalizarea


Atat tratamentul facturii furnizor cat si cel al facturii client pot fi externalizate. In felul acesta costurile aferente pot fi lesne stapanite. Externalizarea permite reafectarea personalului astfel eliberat catre activitati cu valoare adaugata mai mare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite