Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SIBOS 2004 sau „Timpul dezvoltarii“ (III)

10 Februarie 2005




Pentru piata tranzactiilor de trezorerie, SWIFT ofera doua solutii: SWIFTNet Accord si SWIFTNet Affirmations. SWIFTNet Accord este un sistem centralizat de administrare si reconciliere in timp real si de raportare pentru confirmari de derivative, operatiuni de schimb valutar si piete monetare.


SWIFTNet Affirmations, solutie inca in dezvoltare, va duce la simplificarea confirmarilor pentru operatiuni de trezorerie si va creste rata de procesare integrata pentru operatiuni de trezorerie si cu instrumente derivate. SN Affirmations va oferi utilizatorilor SWIFTNet care nu pot transmite mesaje 3xx o interfata grafica in care pot: vedea, cauta, fi de acord sau nu - cu confirmari de trezorerie trimise de o institutie financiara. Sunt vizate corporatiile care nu lucreaza cu FIN si bancile care realizeaza operatiuni cu instrumente derivate.


SWIFTNet Exceptions and Investigations, o alta solutie SWIFT in dezvoltare, va permite bancilor care o implementeaza sa rezolve rapid toate investigatiile privind platile, pe tot parcursul ciclului de viata al tranzactiei. Solutia, disponibila din trimestrul al doilea 2005, va simplifica administrarea exceptiilor si investigatiilor, ducand la reducerea costurilor si cresterea calitatii serviciilor catre clienti.


SWIFTNet Trade Service Utility (TSU), aflata in stadiul de prototip, este o solutie care s-a bucurat de atentia participantilor la SIBOS 2004. TSU va fi o masina de administrare si reconciliere centralizata si utilitati de gestiune a fluxurilor de informatii pentru banci, permitand partajarea costurilor si standardizare in oferirea de noi servicii de finantare a comertului.


Alte solutii SWIFT prezentate la SIBOS sunt SWIFTNet Funds, pentru standardizarea si automatizarea fluxurilor legate de distributia fondurilor de investitii, SWIFTNet Market Data Distribution, destinat distributiei de date despre piata prin SWIFTNet, precum actiuni corporatii, date de referinta, preturi de inchidere, etc. si SWIFTNet FIX, platforma de mesagerie sigura pentru schimbul de mesaje FIX intre partile implicate in tranzactie.


SWIFT isi propune sa promoveze aceste solutii prin partenerii sai acreditati de servicii, care pot juca un rol esential in definirea cerintelor, dezvoltarea aplicatiilor specifice si implementarea solutiilor SWIFT. Partenerii de servicii asigura servicii efectuate de ingineri certificati de SWIFT. Expertiza lor este o garantie pentru configurarea si intretinerea corespunzatoare a sistemelor SWIFT, prin servicii de consultanta, implementari de produse SWIFTAlliance, asistenta tehnica pentru migrari, implementari de conectivitate, actualizari periodice ale interfetelor SWIFT si altor produse, implementarea solutiilor SWIFTNet.


SWIFTNet FileAct–primul pas


SWIFTNet FileAct poate fi primul pas pentru institutia financiara in a utiliza eficient investitia in SWIFTNet. In ultimul an, FileAct a castigat destul de multi adepti, in prezent bucurandu-se de 233 utilizatori in 46 de tari. Dintre acestia, 200 apartin unui grup generic de utilizatori administrat de SWIFT pentru transferurile de fisiere intre banci. Participantii in acest grup pot fi regasiti pe site-ul SWIFT, in „FileAct directory”. Acest grup condus de SWIFT probeaza situatiile ideale pentru transferul fisierelor cu informatii, cum sunt: salarii, pensii, alte fisiere cu plati care nu au caracter de urgenta.


Infrastructuri de piata existente doresc sa beneficieze de FileAct. Astfel, doua infrastructuri de piata regionale, EBA STEP2 si Eurogiro, asigura acces prin FileAct la serviciile lor. Banca Nationala Sud-Africana implementeaza FileAct pentru raportarea balantei de plati, in timp ce doua infrastructuri de compensare pe piata de capital, Euroclear Bank si Euroclear France utilizeaza FileAct pentru o gama larga de transferuri de informatii. FileAct serveste de asemenea ca un vehicul pentru comunicatia intre un fond de pensii olandez si doua dintre bancile sale, prin intermediul unui grup inchis de utilizatori.


Securitate crescuta si nivel superior al administrarii relatiilor



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite