Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Denominarea ca problema de software

09 Mai 2005




SIVECO Romania furnizeaza adaptarile la solutia integrata SIVECO Applications, care este pregatita sa preia surplusul de efort ce va fi determinat de evidenta dubla in moneda veche si cea noua, de noile formulare si raportari fiscale. Pregatirea componentelor SIVECO Applications pentru denominarea monedei nationale a inceput in luna octombrie a anului 2004, iar elementele de compatibilizare cu cerintele Legii 348/14.07.2004 si cele ce decurg din Legea 82/1991 republicata, au fost deja implementate la clientii companiei ce folosesc deja servicii SIVECO Romania de intretinere a sistemului informatic, noii clienti beneficiind deja de aceste facilitati incorporate implicit in solutia achizitionata. Testarea si certificarea sistemelor informatice pentru trecerea la leul greu s-a incheiat deja la unii clienti (mai bine pregatiti pentru schimbare) sau este in executie impreuna cu partenerii nostri de implementare.

Solutia SIVECO rezolva toate problemele legate de denominare, aducand si o serie de avantaje precum:


- Conversia valorilor la noua moneda dupa metoda "one way once" (intr-o singura directie, o data);


- Introducerea si prelucrarea noului format de factura fiscala, jurnale de vanzari, jurnale de casa, bonuri si chitante;


- Afisarea si evidenta preturilor atat in moneda veche, cat si noua;


- Implementarea convertorului de valori si in aplicatia de salarizare si resurse umane, si la calculul dobanzilor, la cel de evaluare a penalitatilor si intarzierilor la plata, la valorificarea activelor, a mijloacelor fixe si circulante, etc.;


- Raportari fiscale in moneda veche si noua;


- Situatii de numerar (casa) in moneda veche si noua; s.a.

- In ce masura clientii Siveco si-au instalat deja upgrade-urile necesare? Exista riscul unei "aglomerari" inainte de 1 iulie in ceea ce priveste instalarile?

Echipele SIVECO au instalat schimbarile necesare pentru denominarea monedei nationale la majoritatea covarsitoare a utilizatorilor nostri care au contracte de intretinere la zi.


Clientii care folosesc deja produsele SIVECO si au intarziat dintr-un motiv sau altul sa-si reinnoiasca contractele anuale de intretinere, mai au cateva zile aceasta posibilitate, caci de la sfarsitul lunii martie, noi am inceput testarea finala a programului de denominare la clientii nostri, in baza contractelor de intretinere la zi.


Prin planificare judicioasa si prin testare metodica mai grabnica incercam sa prevenim riscul unei "aglomerari" inainte de 1 iulie in ceea ce priveste trecerea in productie a schimbarilor legate de denominare. Reusita acestei actiuni preventive depinde insa si de anumite greutati si intarzieri pe care le au clientii nostri in finalizarea contractelor de intretinere la zi.


IOANA PANA, SMB& Partner Manager, SAP Romania



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite