Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Securitatea retelei in timp real

20 Mai 2005




Gateway antivirus

Detecteaza si elimina virusii, viermii si spyware in timp real. Scaneaza si fisierele atasate de email (SMTP, POP3, IMAP) si tot traficul FTP si HTTP inclusive Webmail –lul. Gateway –ul inchide toate ferestrele vulnerabile prin oprirea virusilor si viermilor inainte ca acestia sa patrunda in retea . Se ofera innoiri periodice pentru semnaturile virusilor.


Firewall


Firewall care asigura inspectie completa de continut ofera protectie certificata, performante maxime si scalabilitate. Fortinet face mai mult decat firewall-urile software care nu furnizeaza inspectie a continutului pachetelor. Firewallurile de retea obisnuite protejeaza computerele retelei impotriva accesului malicious din exterior. Ele pot fi configurate si pentru limitarea accesului din interior catre exterior. Fortinet FORTIASIC accelereaza capabilitatile sistemului permitand performante la viteze gigabit de utilizare a retelei.


Detectia si preventia intruderilor


Furnizeaza alerte bazate pe mai mult de 1300 de semnaturi de atac cunoscute. FortiGate stopeaza atacurile care evita sistemele antivirus conventionale instalate, cu raspuns in timp real amenintarilor cu raspandire rapida.
Fortinet ofera clientului update pentru ultimele semnaturi de virusi si atacuri. Cu Fortiprotect Update , FortiOS opreste cele mai distrugatoare atacuri catre retea, fara sa tina cont de tipul retelei. FORTIASIC face de asemenea scanare eurristica, dupa comportament, adaugand capabilitati noi de recunoastere fata de simpla potrivire cu semnaturile cunoscute.


VPN
Technologiile IPSec, PPTP si L2TP furnizeaza tunele VPN de comunicatie securizate intre retele si/sau intre retele si clienti. Acceleratoarele Fortinet ASIC pentru capabilitatile VPN permit intrepriderilor sa utilizeze Internetul ca infrastructura publica si o varietate de protocoale specializate pentru pentru comunicatia privata peste Internet. FortiClient VPN autentifica utilizatorii, cripteaza datele si administreaza sesiunile.


Antispam


Trecerea pe lista neagra a domeniilor si site-urilor, scanarea dupa cuvinte cheie a emailurilor, si abilitatea de a folosi in mod dinamic un sistem de scoruri , utilizand un numar de criterii. FortiOS clasifica domeniile, adresele IP si adresele de email care pot fi blocate sau adaugate pe lista alba., updatate pe baza serviciilor proprii Fortinet. Forti Guard Antispam Service extinde capabilitatile si actualizeaza lista de adrese-sursa de spam prin doua metode de detectie
In plus fata de compararea adreselor IP de spam , Forti Guard Anti Spam Service are facilitatea de scanare Universal Resource Identifier (URI).


Controlul largimii de banda


Ajuta utilizatorii sa controleze traficul de retea in vederea imbunatatirii performantelor si a garantarii parametrilor ca latenta si largimea benzii. FORTIOS ofera clasificare de pachete, ordoneaza cozi, implementeaza politici , management de congestie, Qos si arbitraj. Din moment ce largimea de banda este o resursa pretioasa, serviciul ajuta la prioritizare si imbunatateste managementul traficului, generand importante economii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite