Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Parcul Stiințific și Tehnologic pentru Agricultură China – România, un proiect de referință pentru USAMV București și învățământul agronomic românesc

23 Octombrie 2019




Extinzând planul, prin punțile pe care USAMV Bucureşti le-a construit cu reprezentanți de prim-plan ai învățământului și cercetării ştiinţifice chineze, ce beneficii majore înregistrează învățământul agronomic românesc și cooperarea României cu China?
Profesorii români sunt implicați alături de partenerii chinezi în conducerea unor structuri de specialitate din cadrul ISHS, sunt invitați în calitate de Keynote speakers la diferite evenimente științifice, au primit titluri de profesori distinși ai unor facultăți chineze sau de experți străini de înalt nivel.

La 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și de prietenie dintre România și R.P. Chineză, USAMV București continuă să fie ambasadorul universităților de profil agronomic și al învățământului superior românesc, iar în cadrul Consorțiului existent sunt împărtășite experiența și oportunitățile de colaborare cu instituții similare.

Recent, un grup de 24 de cadre didactice, cercetători, doctoranzi, masteranzi de la universități și stațiuni de cercetare de profil au beneficiat de un stagiu gratuit de pregătire privind cultura curmalului chinezesc la International Exchange Center of Yangling Agricultural Hi-tech Industries Demonstration Zone, în Provincia Shaanxi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite