Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managementul documentelor ca sursa de productivitate

19 Noiembrie 2006



Context


Evolutii ale mediului economic


Economia romaneasca se afla intr-o faza de dezvoltare accelerata, determinata de conjunctia unor factori favorabili, dintre care apropiata aderare la Uniunea Europeana este unul dintre cei mai importanti.


Acest eveniment atrage dupa sine oportunitati noi, dar si dificultati noi. O intrebare care revine adesea in discutiile actorilor din economie este: cate firme romanesti vor rezista intr-un mediu concurential schimbat, in fata unor firme europene puternice, ce vor putea sa desfasoare activitati economice neingradit pe piata locala? Corolarul acestei intrebari ar fi: cum pot compensa firmele romanesti pierderile pe piata interna printr-o expansiune externa?


Unul din raspunsurile la aceste intrebari este cresterea rapida a productivitatii muncii, pana la nivele comparabile cu ale competitorilor.


Aspecte sociale


Dinamica demografica defavorabila, emigratia unei parti a populatiei, cat si schimbarile in structura profesionala a populatiei active fac ca pe piata muncii sa apara si sa se dezvolte fenomene de penurie ce privesc tot mai multe categorii profesionale pe zone geografice tot mai largi.


Aceasta situatie prezinta un risc de franare a activitatii economice in anii urmatori. Si aici, cresterea productivitatii muncii ar putea ameliora situatia.


Evolutii ale cadrului legal


Legislatia economica romaneasca este si ea intr-un proces de adaptare la cerintele unei economii moderne, globalizate. Intrarea in Uniunea Europeana genereaza si ea, de mai multi ani, o serie de modificari si de legi noi.


Legi ca cea a comertului electronic, a semnaturii electronice, prevederile privind facturarea din noul cod fiscal, sunt menite sa faciliteze activitatea agentilor economici. Sunt asteptate inca legi ca cea a arhivarii electronice sau a facturarii electronice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite