Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cele mai bune practici? (partea a 3-a)

21 Decembrie 2005




Oricat de profesional ar lucra echipa de programatori, este inevitabila aparitia unor probleme.


De la inceputul istoriei dezvoltarii software acest lucru a fost constientizat si solutia a constat in oferirea acestor servicii de mentenanta.


In ce constau serviciile de mentenanta oferite de firma SIB?


SIB ofera un portofoliu consistent de servicii de mentenanta software. Facem aceasta deoarece chiar ne dorim o relatie pe termen lung cu clientii nostri.


Pe langa serviciul „clasic” de diagnosticare a exceptiilor de functionare, producere si distribuire a corectiilor, SIB include in mentenanta si accesul la unele servicii de suport la distanta si la unele actualizari ale produselor software determinate de noi reglementari sau evolutii tehnologice.


Evident, in limite rezonabile. O actualizare majora a unei reglementari, care apare pentru industria pentru care SIB dezvolta produse software, nu poate fi suportata de firma in acelasi mod ca o simpla modificare a continutului unui camp dintr-un mesaj.


Spuneam ca oferim un portofoliu consistent de servicii. Putine firme ofera servicii de diagnosticare a problemelor la sediul clientului. Si putine firme mici au instalate platforme si configuratii similare cu cele ale clientilor lor, in conditiile in care exista o varietate mare in software-ul instalat la beneficiarii nostri.


SIB organizeaza, periodic, intalniri cu grupul sau de clienti si intretine un forum de escaladare a propunerilor de imbunatatire a produselor. Prin intermediul acestui forum, toate problemele aparute in exploatare, precum si modul de rezolvare a acestor probleme sunt facute cunoscute si puse la dispozitia utilizatorilor.


Actualizarile determinate de modificarile in reglementari pun uneori echipa de dezvoltare la o presiune imensa. Daca luam in considerare unul din proiectele importante dezvoltate de firma - yqGreatPaintor, clientii nostri cunosc ce implicatii a avut si are in continuare orice modificare cat de mica a reglementarilor industriei.


Daca tot ati atins acest subiect, cum aflati de aceste modificari in diversele reglementari?



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite